Снимка на ИМА НАЧИН.

Промяната – как да насочим вятъра в желаната посока

Четвъртък, 28 март 2019 г. от 18:30 ч. до 20:30 ч. в Ellinor’s House (ул. Цар Асен 33).

Темата е подходяща за началото на пролетта и новите ветрове. Промяната е най-сигурното нещо в живота ни, но малцина умеят да я направляват градивно, по посока на развитието.
Ще разгледаме същността на промяната – кои са нейните аспекти, защото няма как да овладеем нещо, което не познаваме.
Движение и промяна – ще обърнем внимание на връзките между двете и ще опознаем видовете движение.
Парадоксална теория на промяната /Арно Бесер/ – ще се докоснем до основни аспекти, които стимулират или възпрепятстват промяната.
Страхът – двигател или спирачка.
Мотивация за промяна – кои са начините да стимулираме промените.
За всички, които обичат вятъра, за всички, които обичат пътешествията – каня ви да се забавляваме и изграждаме едновременно!
Водещ – Ирина Кирякова
http://irinakiriakova.com/

Вход: 25 лв
Местата са ограничени. Необходимо е предварително записване на тел: 0879912405, съобщение във фейсбук или на ellinorshouse@gmail.com

Фестивал „Свободата да бъдеш”

Ирина Кирякова ще е един от лекторите на четиринадесетото издание на фестивала „Свободата да бъдеш”, който ще се проведе в София на 20 април 2019  в Интер Експо и Конгресен Център на бул. Цариградско шосе 147.

33 лекции, практики, семинари и дръм съркъл, които се провеждат едновременно в 4-те зали на бизнес центъра с общ капацитет 500 души. Входът за залите e с билети, които важат за целия ден за 4-те зали. Цената на билет е 30 лева и с него могат да се посетят 8 различни лекции и практики. Билети може да се закупят от тук.

Изложение за продукти и услуги, свързани със здравословния живот и личностното развитие – био храни и напитки, био козметика, книги и услуги. Изложението е без билети, със свободен вход.

Зависимостите, пристрастяванията и съвременния живот.

Кои са най-често срещаните зависимости в съвременния живот, какво лежи в основата им и как да ги борим? Интересен и полезен разговор на Диляна Соколова (Be good Be better With Diliana and Friends) с психолога Ирина Кирякова.
Вижте цялото интервю тук.

Път към себе си, път към любовта

Неделя, 3 февруари 2019 г. от 16:00 ч. до 19:00 ч.

Водещ: Ирина Кирякова

Нова година, нови приключения! Новата 6-та поредица от преживелищни семинари ще ви даде възможност да откриете една по-цялостна и вдъхновяваща гледна точка за света. Ще ви докосне до основите на гещалт философията и гещалт терапията. Ще ви доближи до природните закономерности и мъдростта на предците ни. Ще опознаете връзката със себе си, със света и другите по различен и нов начин. Фокусът на групата е себепознание и трениране на социални умения, подобряване на здравето – психично, телесно, емоционално и духовно.
Ще учите, чрез експерименти и ще интегрирате мъдрост.
Ще се свързвате, чрез любов. Ще стимулирате растежа. Ще изграждате хармонични връзки със себе си и другите. Ще творите!
Винаги съм искала да предам онова, което вярвам, че е добро и носещо щастие и радост на всеки, който е поне малко повече любопитен, отколкото привързан към статуквото. Това работи ефективно вече 5-та година и ме изпълва с радост и удовлетворение.
Вярвам, че малките стъпки са истински ефективни и че първата крачка е винаги проява на смелост! Вярвам, защото го живея!
Участниците ще имат възможност да се запознаят с един от основните терапевтични инструменти в гещалт терапията и да проследят въздействието му. Часовете се признават за опит с гещалт терапия и биха били полезни в последващо обучение за терапевт. Издава се сертификат.
Групата стартира на 3-ти февруари в 16:00 часа. Ще работим от 16:00 до 19:30.
Цената на посещение /модул/ е 60 лева.
Срещите ще бъдат веднъж в месеца и ще продължат до края на 2019 година, с лятна пауза през август – 10 модула, общо 30 часа.
За записване e необходимо да изпратите няколко изречения за себе си и мотивацията ви да се включите на адрес – irina.lazarova@gmail.com, или да се свържете на телефон – 0887 89 28 79
„Ако тръгнеш, пътят се появява“. Руми
Добре дошли на път!

Чудото отвътре –

как да изградим здрав дух и здраво тяло

Четвъртък, 24 януари 2019 г. от 18:30 ч. до 20:30 ч. –

организирано от Ellinor’s House (ул. Цар Асен 33)

Водещ: Ирина Кирякова

Ще говорим отново за връзката между психиката и тялото като продължение на темата за психосоматиката от 10-ти декември 2018, но ще я обогатим и разширим. Ще обърнем внимание на „чудесата“, които се случват и ще проследим тяхното зараждане. Ще опитаме да поставим истински здраво начало на годината!
Наблюдението е онова, което ни помага докато гледаме да виждаме, онова което ни помага да не се блъснем в стена, да разберем какво означава дадено явление около нас и как ни въздейства, дали нещо е отрова или лекарство. Повечето хора могат да гледат, защото разполагат със зрението си, но малко наблюдават. Мъдростта идва, когато към сетивното възприятие се добавя и преценка, осъзнаване, това вече превръща случайните факти и преживяното в опит. Заедно ще наблюдаваме, ще подреждаме пъзела и ще творим чудеса във вътрешния си свят, за да е една добра година!
“Предизвикателството пред синтетичния интелект не се състои в бързия достъп до информация, което всъщност е елементарно, а в способността за откриване на взаимовръзките между данните…“ Дан Браун – Произход.
Каня ви да се свържем, отново!
Вход: 25лв
Местата са ограничени. Необходимо е предварително записване на тел: 0879912405, съобщение във фейсбук или на ellinorshouse@gmail.com

Клубна къща Ellinor’s House е ексклузивно пространство за изкуство, култура, мода и общуване.

Видимото и невидимото в партньорските отношения

20 Ноември 2018 – от 18:30 до 20:30 часа – организирано от Ellinor’s House (ул. Цар Асен 33)

Водещ: Ирина Кирякова

Ще си говорим за връзките, ще разгледаме различните нюанси и полюси в партньорството – любов и страх, самота и привързаност, бронята и уязвимостта, свободата и зависимостта, обсебването и безразличието, мъжкото и женското, конфликтите и единството.
Ще тръгнем от видимото и ще търсим невидимото.
Ще повдигнем мъничко айсберга на взаимоотношенията.

лектор и модератор: Ирина Кирякова

Вход: 25 лв.
Местата са ограничени. Необходимо е предварително записване на тел: 0879912405, лично съобщение във фейсбук или на ellinorshouse@gmail.com

Клубна къща Ellinor’s House е ексклузивно пространство за изкуство, култура, мода и общуване.

Първите 7 в Гещалт терапията

17 Ноември 2018 – от 10:00 до 13:00 часа – София

25 Ноември 2018 – от 9:30 до 16:30 часа – Пловдив

Снимка на ИМА НАЧИН.

Водещи: Ирина Кирякова и Стоян Кузманов

С вълнение и ентусиазъм ще се радваме да ви запознаем с пътя на себепознанието, пречупен през методите на гещалт терапията!

По инициатива на Български институт по гещалттерапия (БИГТ) от октомври тази година стартират тематични преживелищни групи, водени от гещалттерапевти в различни градове на страната.

Групите са подходящи за студенти, хора интересуващи от обучението по гещалттерапия и други с различен интерес от бъдещо обучение, които желаят да се обогатят с нови познания, осъзнавания и инструменти за справяне в живота и работата.

Форматът е седем 3-часови срещи, проведени в рамките на 4 месеца. Групите са от 8 до 12 участника и са затворени, което означава, че след началото на групата нови участници не се приемат. Всяка група се води от двама гещалттерапевти. Включването на участниците в групата става с предварителен контакт и интервю с водещите.

Съдържание на 7-те срещи:

1) Добре дошли. Изкуство на взаимоотношенията в гещалттерапията.

2) Във фокуса на прожектора, тук и сега.

3) Израстване вместо порастване.

4) Аз и другите.

5) Аз и другите – адаптация към средата.

6) Аз и тялото.

7) Край или начало.

Групите се структурират и водят по установен от БИГТ стандарт, като всяка група е уникална, спрямо индивидуалните особености на участниците.

Издава се сертификат за участие за 21 часа личен опит с гещалттерапия – кредит при последващо обучение.

Такса (за една среща): 60 лв.
Водещи: Ирина Кирякова и Стоян Кузманов
За връзка и записване – 0887 89 28 79 и irina.lazarova@gmail.com

Ирина Кирякова е гещалттерапевт и член на БИГТ и EAGT, позитивен психотерапевт и обучител, член на ДПБ. Автор на книгата “Любовта намира начин – психотерапия на ежедневието”. Има 16 години опит като психотерапевт на частна практика и 7 години като обучител по психотерапия.

Стоян Кузманов е магистър психолог, член на Дружеството на психолозите в България (ДПБ), хипнотерапевт, член на Българската асоциация по хипноза (БАХ), гещалтистки консултант. С опит в индивидуалната терапия и консултиране, и провеждането на професионални тренинги.

На път към себе си –

гещалт себепознание

Начало – 16 Декември 2018 – от 16:00 до 19:30 часа

Водещ – Ирина Кирякова

Новата, 5-та поредица от преживелищни семинари ще ви даде възможност да откриете една по-цялостна и вдъхновяваща гледна точка за света. Ще ви докосне до основите на гещалт философията и гещалт терапията. Ще опознаете връзката със себе си, със света, с другите по различен и нов начин. Фокусът на групата е себепознание и трениране на социални умения, не психотерапия в група.

Ще учите, чрез експерименти и ще интегрирате мъдрост.
Ще се свързвате, чрез любов. Ще стимулирате растежа. Ще изграждате хармонични връзки със себе си и другите. Ще творите!
Винаги съм искала да предам онова, което вярвам, че е добро и носещо щастие и радост на всеки, който е поне малко повече любопитен, отколкото привързан към статуквото. Това работи ефективно вече 4-та година и ме изпълва с радост и удовлетворение.
Вярвам, че малките стъпки са истински ефективни и че първата крачка е винаги проява на смелост! Вярвам, защото го живея!
Участниците ще имат възможност да се запознаят с един от основните терапевтични инструменти в гещалт терапията и да проследят въздействието му. Часовете се признават за опит с гещалт терапия и биха били полезни в последващо обучение за терапевт. Издава се сертификат.
Групата стартира на 7-ми октомври в 16:00 часа. Ще работим от 16:00 до 19:30.
Цената на посещение /модул/ е 60 лева.
Срещите ще бъдат веднъж в месеца и ще продължат до юни 2019 година – 9 модула, общо 30 часа.
За записване e необходимо да изпратите няколко изречения за себе си и мотивацията ви да се включите на адрес – irina.lazarova@gmail.com, или да се свържете на телефон – 0887 89 28 79
„Ако тръгнеш, пътят се появява“. Руми
Добре дошли на път!

Фестивал „Свободата да бъдеш”

Ирина Кирякова беше един от лекторите в тринадесетото издание на фестивала „Свободата да бъдеш”, който се проведе в София на 20 октомври 2018 в конферентните зали и търговския център на Софарма Бизнес Тауърс, ул. Лъчезар Станчев № 5, София.

33 лекции, практики, семинари и дръм съркъл, които се провеждат едновременно в 4-те зали на бизнес центъра с общ капацитет 500 души. Входът за залите бe с билети, които важаха за целия ден за 4-те зали. Цената на билет бе 30 лева и с него можеше да се посетят 8 различни лекции и практики.

Изложение за продукти и услуги, свързани със здравословния живот и личностното развитие – био храни и напитки, био козметика, книги и услуги. Изложението е без билети, със свободен вход.

На път към себе си –

гещалт себепознание

Начало – 07 Октомври 2018 – от 16:00 до 19:30 часа

Водещ – Ирина Кирякова

Новата, 5-та поредица от преживелищни семинари ще ви даде възможност да откриете една по-цялостна и вдъхновяваща гледна точка за света. Ще ви докосне до основите на гещалт философията и гещалт терапията. Ще опознаете връзката със себе си, със света, с другите по различен и нов начин. Фокусът на групата е себепознание и трениране на социални умения, не психотерапия в група.

Ще учите, чрез експерименти и ще интегрирате мъдрост.
Ще се свързвате, чрез любов. Ще стимулирате растежа. Ще изграждате хармонични връзки със себе си и другите. Ще творите!
Винаги съм искала да предам онова, което вярвам, че е добро и носещо щастие и радост на всеки, който е поне малко повече любопитен, отколкото привързан към статуквото. Това работи ефективно вече 4-та година и ме изпълва с радост и удовлетворение.
Вярвам, че малките стъпки са истински ефективни и че първата крачка е винаги проява на смелост! Вярвам, защото го живея!
Участниците ще имат възможност да се запознаят с един от основните терапевтични инструменти в гещалт терапията и да проследят въздействието му. Часовете се признават за опит с гещалт терапия и биха били полезни в последващо обучение за терапевт. Издава се сертификат.
Групата стартира на 7-ми октомври в 16:00 часа. Ще работим от 16:00 до 19:30.
Цената на посещение /модул/ е 60 лева.
Срещите ще бъдат веднъж в месеца и ще продължат до юни 2019 година – 9 модула, общо 30 часа.
За записване e необходимо да изпратите няколко изречения за себе си и мотивацията ви да се включите на адрес – irina.lazarova@gmail.com, или да се свържете на телефон – 0887 89 28 79
„Ако тръгнеш, пътят се появява“. Руми
Добре дошли на път!

Поради големия интерес, с радост ви информирам, че ще стартира нова група за себепознание и самосътворяване чрез гещалт техники за работа!

Начало – 26 Ноември 2017 – от 14:00 до 17:30 часа

Водещ – Ирина Кирякова

Целта на новата поредица от тренинг-семинари е да отвори поредната врата към гещалт философията. Това е начин на светоусещане и мислене, което променя разбиранията ни и ни приближава до природната хармония и душевната автентичност.
През опит и живо общуване ще въвеждаме късче по късче идеята на гещалт терапията и гещалт философията. Ще учим, чрез експерименти. Ще се свързваме, чрез любов. Ще стимулираме растежа , чрез създаване на подходящите за всеки един условия. Ще изграждаме хармонични връзки със себе си и с другите. Ще творим!
Винаги съм искала да предам онова, което вярвам, че е добро и носещо щастие и радост на всеки, който е поне малко повече любопитен, отколкото привързан към статуквото.
Вярвам, че малките стъпки са истински ефективни и че първата крачка е винаги проява на смелост! Вярвам, защото го живея!
Групата ще стартира на 26 ноември в 14:00 часа. Ще работим до 17:30.Концентрирано и съдържателно. Цената на посещение е 55 лева. Срещите ще бъдат веднъж в месеца и ще продължат до юни 2018. За записване e необходимо да изпратите няколко изречения за себе си и мотивацията ви да се включите на адрес – irina.lazarova@gmail.com
Местата са ограничени. Добре дошли на път!

Втора група за себепознание чрез гещалт техники за работа – Съботно Матине с полъх от любов

Начало – 27 Май 2017 – 10:00 часа

Водещ – Ирина Кирякова

Целта на групата е да способства за развитието и обогатяването на потенциала на всеки член, чрез навлизане в идеята на гещалт терапията. Ще имате възможност да се запознаете с основните посоки на гещалт мисленето, защото гещалт не е просто терапевтична школа, а философия на живот. Групата ще стартира на 27 Май в 10:00 часа. Ще работим до 13:00. Цената на посещение е 45 лева. За записване e необходимо да изпратите няколко изречения за себе си и мотивацията ви да се включите на адрес – irina.lazarova@gmail.com

Местата са ограничени до 10. Добре дошли!

Група за себепознание чрез гещалт техники за работа – Неделен следобед с дъх на чай и полъх от любов

Следваща среща – 7 Май 2017 – 17:00 часа

Продължаваме с  цикъла на контакт, който е в основата на добрата грижа за себе си!

Целта на групата е да способства за развитието и обогатяването на потенциала на всеки член, чрез навлизане в идеята на гещалт терапията. Ще имате възможност да се запознаете с основните посоки на гещалт мисленето, защото гещалт не е просто терапевтична школа, а философия на живот.  Ще работим от 17:00 до 19:30. Цената на посещение е 45 лева. За записване e необходимо да изпратите няколко изречения за себе си и мотивацията ви да се включите на адрес – irina.lazarova@gmail.com

 Добре дошли!

Обучение по позитивна психотерапия

Нова група – 17 и 18 септември 2016

Стартира нова група по Позитивна Психотерапия – базов курс, в София.

Обучението се провежда веднъж месечно – събота и неделя и се разпределя в рамките на една година /8 модула по 15 учебни часа/. Натрупват се общо 120 часа.

Базисното ниво приключва с национален сертификат. Той документира натрупаните знания и опит в работа с метода на позитивната психотерапия. Базовото ниво дава възможност да се продължи обучението в майсторска програма за придобиване на степен – психотерапевт.

Eдин уикенд e 15 учебни часа, 1 модул. Таксата е 60 лв. на модул.

Местата са ограничени

Водещ: Ирина Кирякова

Представяне на книгата
Любовта намира начин в Габрово

08.07.2016 г., 17:30 ч., Априловска гимназия – актова зала

Габрово ми даде много любов. Сега е мой ред.

Ирина Кирякова

Обучение по позитивна психотерапия

Нова група – май 2016

Стартира нова група по Позитивна Психотерапия – базов курс, в София.

Обучението се провежда веднъж месечно – събота и неделя и се разпределя в рамките на една година /8 модула по 15 учебни часа/. Натрупват се общо 120 часа.

Базисното ниво приключва с национален сертификат. Той документира натрупаните знания и опит в работа с метода на позитивната психотерапия. Базовото ниво дава възможност да се продължи обучението в майсторска програма за придобиване на степен – психотерапевт.

Eдин уикенд e 15 учебни часа, 1 модул. Таксата е 60 лв. на модул.

Местата са ограничени

Водещ: Ирина Кирякова

Нова група за себепознание, личен опит и осъзнатост

ТВОРЧЕСКАТА СИЛА НА КОНТАКТА: ОСМЕЛИ СЕ ДА ОБИЧАШ

Ще приключенстваме по стъпките на любовта – към себе си, другите и света. Ще храним душата си със смелост, зрялост и осъзнатост. Ще творим и преживяваме пълноценен контакт с живота си.

Ще пътешестваме из душевната природа, ще изкачваме емоционални върхове и ще плуваме във водите на осъзнаването!
Каним ви на път!

Събираме се малка и сплотена група на 10 Февруари (Сряда) от 18.00 до 21.00 часа. Групите се провеждат през седмица (около 2 пъти месечно). Първите ни срещи са опознаващи и заявяващи. Всеки ще заяви своите нужди, които ние творчески ще свържем в преживелищни упражнения.

Такса: 40 лв.

Адрес: Хан Аспарух 49 А.

Местата са ограничени до 15. Необходима е предварителна заявка.

Водещи: Ирина Кирякова, Калин Георгиев

Любовта намира начин

Психотерапия на ежедневието

Желанието ми е да спра погледа и вниманието ви върху факторите, събитията и многобройните ситуации, които ни докосват отвън или се намират в сърцевината ни и изграждат плътността на живота.

Вярвам, че ако опознаем нишките, които предат битието ни, ще съумеем да ги сплитаме по начин, който ще ни направи щастливи.

Ирина Кирякова

Весели празници

Да празнуваме Рождеството на светлината и надеждата за все по-добър свят! Нека не забравяме, че всички ние се прераждаме ежедневно и всеки ден имаме шанса да творим и преобразяваме себе си във все по-прекрасна светлинка! Обичайте всеки цвят в себе си, защото само така можете да се радвате на дъгата и многообразието! Имайте вълшебна и незабравима Коледа, имайте топлина в сърцата, светлина по пътя и вяра в душите! Магията е навсякъде около нас – във всеки миг, във всяко вдишване и издишване! Вдишвайте и издишвайте любов и през 2016 година!

Ирина Кирякова

Български Институт по Гещалт Терапия в България
обявява трети прием за
Гещалт Психотерапевти

Декември 2015

Гещалт е цялост, форма. Гещалт терапията е разпознаване и осъзнаване на верния за нас образ във всеки конкретен момент. Гещалт е фигура и фон в неделима заедност. Гещалт свързва художника и платното в едно творческо взаимодействие, за да изваят миг живот. Гещалт е осъзнатост – докосване, чувстване и разбиране на момента тук и сега. Гещалт е гласът на нуждата, започващ с шепот, категорично продължаващ да търси вниманието ни и достигащ до крясък, ако бъде игнориран. Гещалт е свързване, контакт и отпускане. Гещалт не е просто терапевтична модалност, това е философия на живот. Философия, която вярва, че смисълът е в пътя и че покоят е част от движението, а не негова полярност. Гещалт е покана да размахаме крилата на сетивата си!.

Ирина Кирякова

Група за себепознание, личен опит и осъзнатост

Силата на контакта: осмели се да се свържеш

Контактът е живот!

„Осмели се да се свържеш” е първата тема от практическия цикъл за себепознание „Силата на контакта”.

„Осмели се да се свържеш” дава възможност на всеки:

  • Да опознае и приеме себе си.
  • Да разкрие несъзнавани модели и навици.
  • Да интегрира негативни мисли, емоции и преживявания.
  • Да преодолее емоционални обвързаности и зависимости.
  • Да освобождава и балансира себе си.
  • Да бъде автентичен и съзидателен.
  • Да изживява пълнотата на всеки момент.

Застъпени са практически аспекти и теми от: Гещалт терапия, Позитивна психотерапия, Арт-терапия, Телесно-ориентирани подходи, Невронаука, Майндфулнес, Психосинтез и други.

Такса: 40 лв.

Адрес: Хан Аспарух 49 А.

Заниманията се провеждат през сряда от 18.00 до 21.00 часа.

Местата са ограничени до 15.

Водещи: Ирина Кирякова, Калин Георгиев

i.kirqkovaАктуално