Себепознание и обмен на знание

 • Неделя, 8 декември 2019 г. от 14:30 ч. до 17:30 ч.

Стартира нова група за личностно израстване и развитие.
Ще се обогатяваме, чрез методите на гещалт терапията и други модалности.
Всяка среща ще има тема и същевременно пространство за подкрепа и актуални нужди на участниците.
Ще се фокусираме върху: Самооценка, Партньорство, Загуби, Психосоматика, Природни закони и тяхното влияние върху нас, Защитни механизми, Вътрешни вярвания и въздействието им в живота ни, Ценности и морал, Свързване и отделяне, Свобода и отговорност, …
Ще се събираме регулярно, общо 10 срещи, и ще правим по една малка стъпка към голямото ни порастване :)!
Таксата е 60 лева на модул.
Записването става след събеседване.
Групата ще е отворена до 3-ти модул и след това няма да приема нови участници.
За връзка и записване – 0887 89 28 79
Водещ – Ирина Кирякова
Надявам се да извървим заедно част от пътя към благоденствието ни!
Дати: 08.12.; 22.12.; 12.01.; 09.02.; 23.02.; 08.03.; 29.03.; 12.04.; 26.04.; 10.05.

Каквото направи дядо, все е хубаво – уоркшоп

Отново ще работим с приказки и ще търсим скритата в сърцето им мъдрост. През философията на гещалт терапията ще изследваме собствените ни вярвания и как те резонират в живота ни. Как този резонанс извайва ежедневието ни и как можем да му влияем. Как да получавам най-доброто от миналото ни, дори когато сме преживели трудни събития. Ще отидем отвъд формата, за да открием съдържание и смисъл. Това се нарича трансформация.
Елате да се обогатим взаимно и да продължим по-мъдри и по-щастливи!
Приказките ме изграждаха от дете и продължават да ми носят огромна вяра и осъзнатост по един нежен и фин начин. Комбинирани с инструментите на гещалт терапията, достигаме истинско придвижване на душата. Много искам да споделим тези мигове на вълшебство, когато чудесата са възможни!
Очаквам ви!
Необходимо е предварително записване и внасяне на капаро от 20 лева!
Такса – 60 лева.
Записване на 0887 89 28 79, irina.lazarova@gmail.com или в месинджър.
Водещ: Ирина Кирякова – гещалт терапевт

„Свободата да бъдеш” 

Ирина Кирякова ще бъде един от лекторите на петнадесетото издание на фестивала „Свободата да бъдеш”, който ще се проведе в София на 16 ноември 2019 в комфорта на обновените зали на Интер Експо на бул. Цариградско шосе 147.

Нейната тема ще бъде „За способността да получаваме и щастието“.

„Този път ще разговаряме за една от най-важните ни способности – способността да получаваме и изпитваме удовлетворение. Защо във века на изобилието и излишъка много често чувстваме недостиг и неудовлетворение? Кое е достатъчно за мен? Какво е изборът? Ще направим няколко експеримента, за да се свържем и изследваме способността си за получаване.  Ще се опитаме заедно да изведем основните пречки, да получаваме и изпитваме задоволство и пътищата за промяна. Изворът на щастието е в способността ни да приемаме щедростта на живота и да извайваме творчески, заедно пътя  си напред.“

Фестивалът „Свободата да бъдеш” събира и представя специалисти в областта на личностното развитие, себепознанието и пълноценния и здравословен начин на живот с хора, които имат интерес и търсят път към по‐щастливо, здравословно и пълноценно ежедневие.

Поради големият интерес към събитието, от 2015 г. фестивалът се провежда два пъти годишно – през пролетта и през есента.

33 лекции, практики, семинари и дръм съркъл, които се провеждат едновременно в 4-те зали на бизнес центъра с общ капацитет 500 души. Входът за залите e с билети, които можете да закупите от сайта на организаторите, като натиснете тук.

Изложение за продукти и услуги, свързани със здравословния живот и личностното развитие – био храни и напитки, био козметика, книги и услуги. Изложението е без билети, със свободен вход.

Приказен гещалт – уоркшоп

 • Събота, 28 септември 2019 г., от 17:00 ч. до 20:30 ч.

Историите са, за да бъдат разказвани и споделяни. Обменът е почва за растежа и развитието.
В психотерапията „имало едно време…” е ключът към прозренията и решенията на повечето проблеми, с които човек се сблъсква. Някога – там и тогава се е случило нещо, което днес – тук и сега, резонира и оцветява живота ни.
Всяка болка има история, всеки жизнен път – начало, всяко следствие – причина. Използваме историите си като лещи, през които виждаме света. Използваме ги, за да придадем смисъл и значение на онова, което преживяваме. Каква е разликата между събития и история. Ако превърнете събитията в история, ще извлечете поука, смисъл. Това води до мъдростта, затова приказките ни правят мъдри. Приказките свързват събитията, изтъкават нишки помежду им и ги превръщат в ценен опит, върху който да стъпим, мрежа, която да ни издържи.
Ако промениш историята си, променяш света.
Заповядайте в уюта на приказките и разказвачите!
Водещ: Ирина Кирякова
Записване на телефон – 0887 89 28 79
Такса – 65 лева.

Среща с вътрешния глас – уоркшоп

 • Неделя, 28 юли 2019 г. от 17:30 ч. до 20:00 ч.

Представете си, че съществува някой, способен да ви придружава навсякъде и реагира постоянно на всичко, което се случва с вас през целия ви живот. Някой, който е неотлъчно до вас – във всяка крачка, във всяка мисъл, във всяко усещане. Този човек не само има възможност да наблюдава случващото се във всеки миг, но и да изразява мнението си спрямо онова, което вижда. Той реагира, когато се справяте, когато се проваляте, наблюдава как се забавлявате и как страдате, как се чудите, кога се страхувате, вълнувате… И най-важното – той има позиция, отношение, оценка за съответните ситуации или преживявания. Какъв бихте искали да бъде този човек? Как бихте искали да се държи с вас, какви реакции да има?
Как звучи вътрешният ни глас? Ангел и демон едновременно, неотлъчно до нас.
Ще се вслушаме, ще дадем пространство и време да го срещнем.
Всичко онова значимо, което някога е било отвън, бавно и неусетно е навлязло в нас и се е превърнало в част от нас. И отново, чрез свързване и общуване ще насочим „опитомяването“!

Записване и запазване на място – 0887 89 28 79 / лично съобщение
Водещ – Ирина Кирякова – гещалт терпевт
Такса – 60 лева

Ще обменим енергия и ще обновим вътрешния си свят. Защото заедно и с любов можем по-леко да растем!
Добра среща, добри хора!

Уебинар:“Мисия бебе 2020″ – всичко за зачеването и бременността

Вече си готова да станеш майка и трябва да предприемеш правилните стъпки. Кои са те? Бременна си за първи път и искаш всичко да протече перфектно. Как да действаш? Хормоните бушуват в теб и имаш нужда просто да поговориш с някого….

По тези и още много теми, които интересуват всяка бъдеща и настояща майка, ще говорим в първия по рода си Уебинар в Woman.bg, посветен на зачеването и бременността, който нарекохме „Мисия бебе 2020“. А за да сме възможно най-полезни и компетентни, в специалното ни дискусионно студио, което организираме съвместно с „Елевит“, сме поканили специалисти, които ще споделят с нас ценна информация и опит за този така красив, но и изпълнен със страхове период от живота на жената.

На вашите въпроси на живо от студиото на Woman.bg ще отговарят Ирина Кирякова – психолог и психотерапевт и д-р Ралица Сенкова, специалист по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина. С позитивно отношение и професионализъм те ще ни дадат специализираната гледна точка и съвети, на които всяка жена разчита, когато е бременна или се стреми да зачене.

В тази посветена на майките инициатива редом със специалистите ще застане и една майка, която ще сподели от първо лице своите трепети, очаквания и страхове, свързани с майчинството. Наш специален гост ще бъде певицата Светла Иванова, която има много какво да ни разкаже за късното майчинство, йогата за бременни и трудностите, с които се сблъсква една майка на две малки деца. Светла е влюбена в музиката – многократно е номинирана за „най-добра певица” и „най-добра песен”, автор е на книги, инструктор по йога, обича екстремните спортове, добрата храна и е отдадена на дете си деца Виктор и Стела. Модератор на уебинара ще бъде главният редактор на сайта Мария Николова.

Разговорът, който ще приеме формата на семинар, ще се излъчи на живо във Фейсбук страниците на Woman.bg, както и на Novini.bg. Датата е 31 май в 11.00 ч. Вашите въпроси към участниците може да задавате предварително в съобщения на фейсбук страницата на Woman.bg или на нашия имейл адрес woman@woman.bg, както и в деня на Уебинара като коментар под поста с живото излъчване.

Бъдете с нас!

Вижте целият уебинар на: https://woman.bg/mama-i-dete/uebinarmisiya-bebe-2020–vsichko-za-zachevaneto-i-bremennostta.61428.html?fbclid=IwAR1Cp3k8sMFFMD6I_mYDMS-dlD_3Gc5t5sVubn3qk4G-KcQP8MWgN7-9w3A#

Както и интервю с Ирина Кирякова за Woman.bg на https://woman.bg/video/intervyu-s-psihologa-i-psihoterapevt-irina-kiryakova-746.html

Пътят като смисъл – себепознание за напреднали

 • Неделя, 16 юни 2019 г. от 16:00 ч. до 19:30 ч.
С голяма радост ви каним да се включите в най-новия ни проект свързан със себепознанието, психотерапията и връзката с вътрешния ни свят.
Защо път?
Защото животът е пътуване, което колкото е по-осъзнато, толкова е по-вдъхновяващо и богато.
Защо себепознание?
Защото в съвремието ни сме толкова ангажирани със света навън, че е прекрасно, когато имаме шанс за вдъхновяващо обръщане и навътре.
Защо за напреднали?
Защото получихме множество заявки да направим група, която да няма за цел да обучава психотерапевти, като в същото време да може да даде достатъчно задълбочени познания в сферата на психологията и психотерапията.
Групата е подходяща най-вече за хора, които имат опит с психотерапията – индивидуална или групова, обучаващи се в сферата на помагащите професии, както и за хора, които са извън сферата на психологията, но имат натрупан опит в себепознанието /участие в тренинги, семинари, курсове …/.
Всеки модул ще включва практика и теория.
Основата, върху която ще градим е Гещалт терапията, а тя като един отворен, развиващ се, разностранен и интегративен метод ще даде възможност на нас като водещи, да въплътим всички психологически направления и инструменти, които познаваме, и практикуваме.
Проектът ни е уникален и изграден изцяло в посока на развитието, повишаването на хармонията и терапевтичното въздействие върху личността. Ще сме щастливи и благодарни на всички, които ни се доверят, и започнат заедно с нас това многопластово, дълбоко, и вълнуващо пътешествие към себе си, и взаимоотношенията си със света.
Ще работим веднъж месечно в неделя от 16:00 до 19:30 в рамките на една година. Форматът е изпробван и ефективен, за да постигаме интегриране на знанията, чрез малки стъпки.
Цената на модул е 70 лева.
В рамките на това ново и уникално приключение ще изследваме, чрез експерименти, и упражнения, подбрани и комбинирани по специфичен начин. Вплели сме отделни аспекти от хипнотерапията, позитивната психотерапия, психотелесната психотерапия, семейните констелации, фамилна и игрова терапия, техники за работа с тяло и движение, за да обогатим максимално опита, и познанието на участниците.
Първата среща ще се състои на 16-ти юни, когато ще определим датите на последващите срещи.
„Превръщането на интлекта в добре информиран слуга, вместо в невеж господар, трябва да е основна цел на философията, която е в хармония с нашия континиуум.“ Джейн Лидлоф
 
Кои сме ние?
Водещи: Ирина Кирякова и Стоян Кузманов
Ирина Кирякова е гещалттерапевт и член на БИГТ и EAGT, позитивен психотерапевт и обучител, хипнотерапевт и член на ДПБ. Автор на книгата “Любовта намира начин – психотерапия на ежедневието”. Има 16 години опит като психотерапевт на частна практика и 7 години като обучител по психотерапия.
Стоян Кузманов е магистър психолог, член на Дружеството на психолозите в България (ДПБ), хипнотерапевт, член на Българската асоциация по хипноза (БАХ), гещалтистки консултант. С опит в индивидуалната терапия и консултиране, и провеждането на професионални тренинги.
 
За контакти и записване:
Стоян Кузманов – 089 873 1064 / stoi@mail.bg
Ирина Кирякова – 0887 89 28 79 / irina.lazarova@gmail.com
Снимка на ИМА НАЧИН.

Промяната – как да насочим вятъра в желаната посока

 • Четвъртък, 28 март 2019 г. от 18:30 ч. до 20:30 ч. в Ellinor’s House (ул. Цар Асен 33).

Темата е подходяща за началото на пролетта и новите ветрове. Промяната е най-сигурното нещо в живота ни, но малцина умеят да я направляват градивно, по посока на развитието.
Ще разгледаме същността на промяната – кои са нейните аспекти, защото няма как да овладеем нещо, което не познаваме.
Движение и промяна – ще обърнем внимание на връзките между двете и ще опознаем видовете движение.
Парадоксална теория на промяната /Арно Бесер/ – ще се докоснем до основни аспекти, които стимулират или възпрепятстват промяната.
Страхът – двигател или спирачка.
Мотивация за промяна – кои са начините да стимулираме промените.
За всички, които обичат вятъра, за всички, които обичат пътешествията – каня ви да се забавляваме и изграждаме едновременно!
Водещ – Ирина Кирякова
http://irinakiriakova.com/

Вход: 25 лв
Местата са ограничени. Необходимо е предварително записване на тел: 0879912405, съобщение във фейсбук или на ellinorshouse@gmail.com

Фестивал „Свободата да бъдеш”

Ирина Кирякова беше един от лекторите на четиринадесетото издание на фестивала „Свободата да бъдеш”, който се проведе в София на 20 април 2019  в Интер Експо и Конгресен Център на бул. Цариградско шосе 147.

33 лекции, практики, семинари и дръм съркъл, които се провеждат едновременно в 4-те зали на бизнес центъра с общ капацитет 500 души. Входът за залите бe с билети, които важаха за целия ден за 4-те зали. Цената на билет беше 30 лева и с него можеше да се посетят 8 различни лекции и практики.

Изложение за продукти и услуги, свързани със здравословния живот и личностното развитие – био храни и напитки, био козметика, книги и услуги. Изложението е без билети, със свободен вход.

Зависимостите, пристрастяванията и съвременния живот.

Кои са най-често срещаните зависимости в съвременния живот, какво лежи в основата им и как да ги борим? Интересен и полезен разговор на Диляна Соколова (Be good Be better With Diliana and Friends) с психолога Ирина Кирякова.
Вижте цялото интервю тук.
 

Път към себе си, път към любовта

 

Неделя, 3 февруари 2019 г. от 16:00 ч. до 19:00 ч.

Водещ: Ирина Кирякова

Нова година, нови приключения! Новата 6-та поредица от преживелищни семинари ще ви даде възможност да откриете една по-цялостна и вдъхновяваща гледна точка за света. Ще ви докосне до основите на гещалт философията и гещалт терапията. Ще ви доближи до природните закономерности и мъдростта на предците ни. Ще опознаете връзката със себе си, със света и другите по различен и нов начин. Фокусът на групата е себепознание и трениране на социални умения, подобряване на здравето – психично, телесно, емоционално и духовно.
Ще учите, чрез експерименти и ще интегрирате мъдрост.
Ще се свързвате, чрез любов. Ще стимулирате растежа. Ще изграждате хармонични връзки със себе си и другите. Ще творите!
Винаги съм искала да предам онова, което вярвам, че е добро и носещо щастие и радост на всеки, който е поне малко повече любопитен, отколкото привързан към статуквото. Това работи ефективно вече 5-та година и ме изпълва с радост и удовлетворение.
Вярвам, че малките стъпки са истински ефективни и че първата крачка е винаги проява на смелост! Вярвам, защото го живея!
Участниците ще имат възможност да се запознаят с един от основните терапевтични инструменти в гещалт терапията и да проследят въздействието му. Часовете се признават за опит с гещалт терапия и биха били полезни в последващо обучение за терапевт. Издава се сертификат.
Групата стартира на 3-ти февруари в 16:00 часа. Ще работим от 16:00 до 19:30.
Цената на посещение /модул/ е 60 лева.
Срещите ще бъдат веднъж в месеца и ще продължат до края на 2019 година, с лятна пауза през август – 10 модула, общо 30 часа.
За записване e необходимо да изпратите няколко изречения за себе си и мотивацията ви да се включите на адрес – irina.lazarova@gmail.com, или да се свържете на телефон – 0887 89 28 79
„Ако тръгнеш, пътят се появява“. Руми
Добре дошли на път!

Чудото отвътре –

как да изградим здрав дух и здраво тяло

Четвъртък, 24 януари 2019 г. от 18:30 ч. до 20:30 ч. –

организирано от Ellinor’s House (ул. Цар Асен 33)

Водещ: Ирина Кирякова

Ще говорим отново за връзката между психиката и тялото като продължение на темата за психосоматиката от 10-ти декември 2018, но ще я обогатим и разширим. Ще обърнем внимание на „чудесата“, които се случват и ще проследим тяхното зараждане. Ще опитаме да поставим истински здраво начало на годината!
Наблюдението е онова, което ни помага докато гледаме да виждаме, онова което ни помага да не се блъснем в стена, да разберем какво означава дадено явление около нас и как ни въздейства, дали нещо е отрова или лекарство. Повечето хора могат да гледат, защото разполагат със зрението си, но малко наблюдават. Мъдростта идва, когато към сетивното възприятие се добавя и преценка, осъзнаване, това вече превръща случайните факти и преживяното в опит. Заедно ще наблюдаваме, ще подреждаме пъзела и ще творим чудеса във вътрешния си свят, за да е една добра година!
“Предизвикателството пред синтетичния интелект не се състои в бързия достъп до информация, което всъщност е елементарно, а в способността за откриване на взаимовръзките между данните…“ Дан Браун – Произход.
Каня ви да се свържем, отново!
Вход: 25лв
Местата са ограничени. Необходимо е предварително записване на тел: 0879912405, съобщение във фейсбук или на ellinorshouse@gmail.com

Клубна къща Ellinor’s House е ексклузивно пространство за изкуство, култура, мода и общуване.

Видимото и невидимото в партньорските отношения

20 Ноември 2018 – от 18:30 до 20:30 часа – организирано от Ellinor’s House (ул. Цар Асен 33)

 

Водещ: Ирина Кирякова

Ще си говорим за връзките, ще разгледаме различните нюанси и полюси в партньорството – любов и страх, самота и привързаност, бронята и уязвимостта, свободата и зависимостта, обсебването и безразличието, мъжкото и женското, конфликтите и единството.
Ще тръгнем от видимото и ще търсим невидимото.
Ще повдигнем мъничко айсберга на взаимоотношенията.

лектор и модератор: Ирина Кирякова

Вход: 25 лв.
Местата са ограничени. Необходимо е предварително записване на тел: 0879912405, лично съобщение във фейсбук или на ellinorshouse@gmail.com

Клубна къща Ellinor’s House е ексклузивно пространство за изкуство, култура, мода и общуване.

Първите 7 в Гещалт терапията

17 Ноември 2018 – от 10:00 до 13:00 часа – София

25 Ноември 2018 – от 9:30 до 16:30 часа – Пловдив

Снимка на ИМА НАЧИН.

Водещи: Ирина Кирякова и Стоян Кузманов

С вълнение и ентусиазъм ще се радваме да ви запознаем с пътя на себепознанието, пречупен през методите на гещалт терапията!

По инициатива на Български институт по гещалттерапия (БИГТ) от октомври тази година стартират тематични преживелищни групи, водени от гещалттерапевти в различни градове на страната.

Групите са подходящи за студенти, хора интересуващи от обучението по гещалттерапия и други с различен интерес от бъдещо обучение, които желаят да се обогатят с нови познания, осъзнавания и инструменти за справяне в живота и работата.

Форматът е седем 3-часови срещи, проведени в рамките на 4 месеца. Групите са от 8 до 12 участника и са затворени, което означава, че след началото на групата нови участници не се приемат. Всяка група се води от двама гещалттерапевти. Включването на участниците в групата става с предварителен контакт и интервю с водещите.

Съдържание на 7-те срещи:

1) Добре дошли. Изкуство на взаимоотношенията в гещалттерапията.

2) Във фокуса на прожектора, тук и сега.

3) Израстване вместо порастване.

4) Аз и другите.

5) Аз и другите – адаптация към средата.

6) Аз и тялото.

7) Край или начало.

Групите се структурират и водят по установен от БИГТ стандарт, като всяка група е уникална, спрямо индивидуалните особености на участниците.

Издава се сертификат за участие за 21 часа личен опит с гещалттерапия – кредит при последващо обучение.

Такса (за една среща): 60 лв.
Водещи: Ирина Кирякова и Стоян Кузманов
За връзка и записване – 0887 89 28 79 и irina.lazarova@gmail.com

Ирина Кирякова е гещалттерапевт и член на БИГТ и EAGT, позитивен психотерапевт и обучител, член на ДПБ. Автор на книгата “Любовта намира начин – психотерапия на ежедневието”. Има 16 години опит като психотерапевт на частна практика и 7 години като обучител по психотерапия.

Стоян Кузманов е магистър психолог, член на Дружеството на психолозите в България (ДПБ), хипнотерапевт, член на Българската асоциация по хипноза (БАХ), гещалтистки консултант. С опит в индивидуалната терапия и консултиране, и провеждането на професионални тренинги.

На път към себе си –

гещалт себепознание

Начало – 16 Декември 2018 – от 16:00 до 19:30 часа

Водещ – Ирина Кирякова

Новата, 5-та поредица от преживелищни семинари ще ви даде възможност да откриете една по-цялостна и вдъхновяваща гледна точка за света. Ще ви докосне до основите на гещалт философията и гещалт терапията. Ще опознаете връзката със себе си, със света, с другите по различен и нов начин. Фокусът на групата е себепознание и трениране на социални умения, не психотерапия в група.

Ще учите, чрез експерименти и ще интегрирате мъдрост.
Ще се свързвате, чрез любов. Ще стимулирате растежа. Ще изграждате хармонични връзки със себе си и другите. Ще творите!
Винаги съм искала да предам онова, което вярвам, че е добро и носещо щастие и радост на всеки, който е поне малко повече любопитен, отколкото привързан към статуквото. Това работи ефективно вече 4-та година и ме изпълва с радост и удовлетворение.
Вярвам, че малките стъпки са истински ефективни и че първата крачка е винаги проява на смелост! Вярвам, защото го живея!
Участниците ще имат възможност да се запознаят с един от основните терапевтични инструменти в гещалт терапията и да проследят въздействието му. Часовете се признават за опит с гещалт терапия и биха били полезни в последващо обучение за терапевт. Издава се сертификат.
Групата стартира на 7-ми октомври в 16:00 часа. Ще работим от 16:00 до 19:30.
Цената на посещение /модул/ е 60 лева.
Срещите ще бъдат веднъж в месеца и ще продължат до юни 2019 година – 9 модула, общо 30 часа.
За записване e необходимо да изпратите няколко изречения за себе си и мотивацията ви да се включите на адрес – irina.lazarova@gmail.com, или да се свържете на телефон – 0887 89 28 79
„Ако тръгнеш, пътят се появява“. Руми
Добре дошли на път!

Фестивал „Свободата да бъдеш”

Ирина Кирякова беше един от лекторите в тринадесетото издание на фестивала „Свободата да бъдеш”, който се проведе в София на 20 октомври 2018 в конферентните зали и търговския център на Софарма Бизнес Тауърс, ул. Лъчезар Станчев № 5, София.

 

 

33 лекции, практики, семинари и дръм съркъл, които се провеждат едновременно в 4-те зали на бизнес центъра с общ капацитет 500 души. Входът за залите бe с билети, които важаха за целия ден за 4-те зали. Цената на билет бе 30 лева и с него можеше да се посетят 8 различни лекции и практики.

Изложение за продукти и услуги, свързани със здравословния живот и личностното развитие – био храни и напитки, био козметика, книги и услуги. Изложението е без билети, със свободен вход.

На път към себе си –

гещалт себепознание

Начало – 07 Октомври 2018 – от 16:00 до 19:30 часа

Водещ – Ирина Кирякова

Новата, 5-та поредица от преживелищни семинари ще ви даде възможност да откриете една по-цялостна и вдъхновяваща гледна точка за света. Ще ви докосне до основите на гещалт философията и гещалт терапията. Ще опознаете връзката със себе си, със света, с другите по различен и нов начин. Фокусът на групата е себепознание и трениране на социални умения, не психотерапия в група.

Ще учите, чрез експерименти и ще интегрирате мъдрост.
Ще се свързвате, чрез любов. Ще стимулирате растежа. Ще изграждате хармонични връзки със себе си и другите. Ще творите!
Винаги съм искала да предам онова, което вярвам, че е добро и носещо щастие и радост на всеки, който е поне малко повече любопитен, отколкото привързан към статуквото. Това работи ефективно вече 4-та година и ме изпълва с радост и удовлетворение.
Вярвам, че малките стъпки са истински ефективни и че първата крачка е винаги проява на смелост! Вярвам, защото го живея!
Участниците ще имат възможност да се запознаят с един от основните терапевтични инструменти в гещалт терапията и да проследят въздействието му. Часовете се признават за опит с гещалт терапия и биха били полезни в последващо обучение за терапевт. Издава се сертификат.
Групата стартира на 7-ми октомври в 16:00 часа. Ще работим от 16:00 до 19:30.
Цената на посещение /модул/ е 60 лева.
Срещите ще бъдат веднъж в месеца и ще продължат до юни 2019 година – 9 модула, общо 30 часа.
За записване e необходимо да изпратите няколко изречения за себе си и мотивацията ви да се включите на адрес – irina.lazarova@gmail.com, или да се свържете на телефон – 0887 89 28 79
„Ако тръгнеш, пътят се появява“. Руми
Добре дошли на път!

Поради големия интерес, с радост ви информирам, че ще стартира нова група за себепознание и самосътворяване чрез гещалт техники за работа!

Начало – 26 Ноември 2017 – от 14:00 до 17:30 часа

Водещ – Ирина Кирякова

Целта на новата поредица от тренинг-семинари е да отвори поредната врата към гещалт философията. Това е начин на светоусещане и мислене, което променя разбиранията ни и ни приближава до природната хармония и душевната автентичност.
През опит и живо общуване ще въвеждаме късче по късче идеята на гещалт терапията и гещалт философията. Ще учим, чрез експерименти. Ще се свързваме, чрез любов. Ще стимулираме растежа , чрез създаване на подходящите за всеки един условия. Ще изграждаме хармонични връзки със себе си и с другите. Ще творим!
Винаги съм искала да предам онова, което вярвам, че е добро и носещо щастие и радост на всеки, който е поне малко повече любопитен, отколкото привързан към статуквото.
Вярвам, че малките стъпки са истински ефективни и че първата крачка е винаги проява на смелост! Вярвам, защото го живея!
Групата ще стартира на 26 ноември в 14:00 часа. Ще работим до 17:30.Концентрирано и съдържателно. Цената на посещение е 55 лева. Срещите ще бъдат веднъж в месеца и ще продължат до юни 2018. За записване e необходимо да изпратите няколко изречения за себе си и мотивацията ви да се включите на адрес – irina.lazarova@gmail.com
Местата са ограничени. Добре дошли на път!

Втора група за себепознание чрез гещалт техники за работа – Съботно Матине с полъх от любов

Начало – 27 Май 2017 – 10:00 часа

Водещ – Ирина Кирякова

Целта на групата е да способства за развитието и обогатяването на потенциала на всеки член, чрез навлизане в идеята на гещалт терапията. Ще имате възможност да се запознаете с основните посоки на гещалт мисленето, защото гещалт не е просто терапевтична школа, а философия на живот. Групата ще стартира на 27 Май в 10:00 часа. Ще работим до 13:00. Цената на посещение е 45 лева. За записване e необходимо да изпратите няколко изречения за себе си и мотивацията ви да се включите на адрес – irina.lazarova@gmail.com

Местата са ограничени до 10. Добре дошли!

Група за себепознание чрез гещалт техники за работа – Неделен следобед с дъх на чай и полъх от любов

Следваща среща – 7 Май 2017 – 17:00 часа

Продължаваме с  цикъла на контакт, който е в основата на добрата грижа за себе си!

Целта на групата е да способства за развитието и обогатяването на потенциала на всеки член, чрез навлизане в идеята на гещалт терапията. Ще имате възможност да се запознаете с основните посоки на гещалт мисленето, защото гещалт не е просто терапевтична школа, а философия на живот.  Ще работим от 17:00 до 19:30. Цената на посещение е 45 лева. За записване e необходимо да изпратите няколко изречения за себе си и мотивацията ви да се включите на адрес – irina.lazarova@gmail.com

 Добре дошли!

Обучение по позитивна психотерапия

Нова група – 17 и 18 септември 2016

Стартира нова група по Позитивна Психотерапия – базов курс, в София.

Обучението се провежда веднъж месечно – събота и неделя и се разпределя в рамките на една година /8 модула по 15 учебни часа/. Натрупват се общо 120 часа.

Базисното ниво приключва с национален сертификат. Той документира натрупаните знания и опит в работа с метода на позитивната психотерапия. Базовото ниво дава възможност да се продължи обучението в майсторска програма за придобиване на степен – психотерапевт.

Eдин уикенд e 15 учебни часа, 1 модул. Таксата е 60 лв. на модул.

Местата са ограничени

Водещ: Ирина Кирякова

Представяне на книгата
Любовта намира начин в Габрово

08.07.2016 г., 17:30 ч., Априловска гимназия – актова зала

Габрово ми даде много любов. Сега е мой ред.

Ирина Кирякова

Обучение по позитивна психотерапия

Нова група – май 2016

Стартира нова група по Позитивна Психотерапия – базов курс, в София.

Обучението се провежда веднъж месечно – събота и неделя и се разпределя в рамките на една година /8 модула по 15 учебни часа/. Натрупват се общо 120 часа.

Базисното ниво приключва с национален сертификат. Той документира натрупаните знания и опит в работа с метода на позитивната психотерапия. Базовото ниво дава възможност да се продължи обучението в майсторска програма за придобиване на степен – психотерапевт.

Eдин уикенд e 15 учебни часа, 1 модул. Таксата е 60 лв. на модул.

Местата са ограничени

Водещ: Ирина Кирякова

Нова група за себепознание, личен опит и осъзнатост

ТВОРЧЕСКАТА СИЛА НА КОНТАКТА: ОСМЕЛИ СЕ ДА ОБИЧАШ

Ще приключенстваме по стъпките на любовта – към себе си, другите и света. Ще храним душата си със смелост, зрялост и осъзнатост. Ще творим и преживяваме пълноценен контакт с живота си.

Ще пътешестваме из душевната природа, ще изкачваме емоционални върхове и ще плуваме във водите на осъзнаването!
Каним ви на път!

Събираме се малка и сплотена група на 10 Февруари (Сряда) от 18.00 до 21.00 часа. Групите се провеждат през седмица (около 2 пъти месечно). Първите ни срещи са опознаващи и заявяващи. Всеки ще заяви своите нужди, които ние творчески ще свържем в преживелищни упражнения.

Такса: 40 лв.

Адрес: Хан Аспарух 49 А.

Местата са ограничени до 15. Необходима е предварителна заявка.

Водещи: Ирина Кирякова, Калин Георгиев

Любовта намира начин

Психотерапия на ежедневието

Желанието ми е да спра погледа и вниманието ви върху факторите, събитията и многобройните ситуации, които ни докосват отвън или се намират в сърцевината ни и изграждат плътността на живота.

Вярвам, че ако опознаем нишките, които предат битието ни, ще съумеем да ги сплитаме по начин, който ще ни направи щастливи.

Ирина Кирякова

Весели празници

Да празнуваме Рождеството на светлината и надеждата за все по-добър свят! Нека не забравяме, че всички ние се прераждаме ежедневно и всеки ден имаме шанса да творим и преобразяваме себе си във все по-прекрасна светлинка! Обичайте всеки цвят в себе си, защото само така можете да се радвате на дъгата и многообразието! Имайте вълшебна и незабравима Коледа, имайте топлина в сърцата, светлина по пътя и вяра в душите! Магията е навсякъде около нас – във всеки миг, във всяко вдишване и издишване! Вдишвайте и издишвайте любов и през 2016 година!

Ирина Кирякова

Български Институт по Гещалт Терапия в България
обявява трети прием за
Гещалт Психотерапевти

Декември 2015

Гещалт е цялост, форма. Гещалт терапията е разпознаване и осъзнаване на верния за нас образ във всеки конкретен момент. Гещалт е фигура и фон в неделима заедност. Гещалт свързва художника и платното в едно творческо взаимодействие, за да изваят миг живот. Гещалт е осъзнатост – докосване, чувстване и разбиране на момента тук и сега. Гещалт е гласът на нуждата, започващ с шепот, категорично продължаващ да търси вниманието ни и достигащ до крясък, ако бъде игнориран. Гещалт е свързване, контакт и отпускане. Гещалт не е просто терапевтична модалност, това е философия на живот. Философия, която вярва, че смисълът е в пътя и че покоят е част от движението, а не негова полярност. Гещалт е покана да размахаме крилата на сетивата си!.

Ирина Кирякова

Група за себепознание, личен опит и осъзнатост

Силата на контакта: осмели се да се свържеш

Контактът е живот!

„Осмели се да се свържеш” е първата тема от практическия цикъл за себепознание „Силата на контакта”.

„Осмели се да се свържеш” дава възможност на всеки:

 • Да опознае и приеме себе си.
 • Да разкрие несъзнавани модели и навици.
 • Да интегрира негативни мисли, емоции и преживявания.
 • Да преодолее емоционални обвързаности и зависимости.
 • Да освобождава и балансира себе си.
 • Да бъде автентичен и съзидателен.
 • Да изживява пълнотата на всеки момент.

Застъпени са практически аспекти и теми от: Гещалт терапия, Позитивна психотерапия, Арт-терапия, Телесно-ориентирани подходи, Невронаука, Майндфулнес, Психосинтез и други.

Такса: 40 лв.

Адрес: Хан Аспарух 49 А.

Заниманията се провеждат през сряда от 18.00 до 21.00 часа.

Местата са ограничени до 15.

Водещи: Ирина Кирякова, Калин Георгиев

i.kirqkovaАктуално