За мен

От 19 години съм посветена на психотерапията, чувствам го като мисия, не като работа.
Вярвам, че винаги има начин да сме по-добре – по-щастливи, по-здрави, по-мъдри. Вярвам, че мога да предоставя помощ за самопомощ. Вярвам, че любовта намира начин да се прояви в живота на всеки, но само осъзнатото и пробудено съзнание има очи за нея.
Човекът е дарен с огромно богатство и това е способността за движение. Вярвам, че съм добър спътник в това движение – процеса на себепознание.

Като терапевт най-много дължа на собствената си терапия, на клиентите, които ме учат всеки ден и на невероятните ми треньори по психотерапия в годините.
Имам 19 години опит като терапевт в работа с много широк спектър от проблеми. Избрах да работя с разностранни заявки, защото вярвам в многообразието и това ми даде шанс да имам богатство от възможности и гледни точки.

Клиентът най-често идва с липсващото – липсва любов, липсва разбиране, липсва разбирателство. Фокусът е върху липсата. Онова, което е невидимо за клиента е наличното, потенциала и какъв би могъл да е приносът му към липсващото. Терапевтът помага да се открият ресурсите, възможностите и пътищата за решение.

Работя с възрастни, подрастващи и деца, с двойки и семейства. Имам дългогодишен опит в сферата на партньорските взаимоотношения, тревожни и страхови състояния, психосоматични проблеми, депресия, зависимости, тревожност, паник атаки, хранителни разстройства, чувство на празнота и загуба на смисъл.

Обучавала съм се в психотелесна психотерапия, позитивна-транскултурална психотерапия към ДППБ, фамилна терапия и терапия на двойката, игрова и арт терапия, хипноза и хипнотерапия и гещалт терапия. Член съм на Дружеството на психолозите в България(ДПБ -ISCO – 2634- BG – RP- 0944 София ), Световната Асоциация по Позитивна Психотерапия (WAPP), Българска Асоциация по Хипноза/БАХ/ и Европейската Асоциация по Гещалт Терапия (EAGT – K101-18.), обучител и координатор в Българския Институт по Гещалт Терапия (БИГТ). Имам участия в различни международни форуми и конференции посветени на психичното здраве, продължавам да се уча, тъй като развитието е безкраен процес. Автор съм на множество публикации и книгата „Любовта намира начин – психотерапия на ежедневието“, в която съм изразила себе си и съм разкрила терапевтичната работа с много любов. Имам прекрасно семейство, щастлива връзка, син с който се гордея и корени, които обичам и уважавам.


Психотерапията е шанс да съчетаем в хармония различните си лица, да намерим пространство за нуждите си и да опитомим демоните си.

Ирина Кирякова снимка
Никой не може напълно да осъзнае дълбоката същност на друго човешко същество, ако не го обича.“ В. Франкъл
Certificate-EAGT
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Щастлива съм да бъда проводник на любовта! Благодарна съм за всичките ми срещи с нея, за всички измерения, в които ми се е разкривала, и най-вече, че е и продължава да бъде в основата на живота ми, неспирно нашепвайки ми: Ще намеря начин!