Нощ на идеите 2021

Организиранa в целия свят от Френския институт в Париж, „Нощта на идеите“ е ежегодно събитие, посветено на свободния обмен на идеи и знания. С оглед на социалните последици, които пандемията от Covid-19 предизвика, за „Нощта на идеите“ беше избрана темата „Близки“. Така ще можем да поставим много въпроси, свързани с нашите отношения в пространството и мобилността, да акцентираме върху дигиталното в нашите общества, да се запитаме повече от всякога за нашето отношение към другия. За да отпразнува мисълта без граници и за да засили връзките по света, Френският институт в Париж ще излъчи онлайн 24-часов световен лайв.

Френски институт в България – четвъртък, 28 януари от 15:15 до 21:00 ч. – онлайн

Събитието ще се излъчи на платформата ZOOM и на нашата Facebook страница. Симултанен превод френски/български. Вход свободен.

За да се присъедините към събитието в ZOOM и за да участвате в дискусиите онлайн, моля регистрирайте се ТУК.

Френският институт в България покани европейски лектори от различни професионални области, които ще обсъдят темата „Близки“ в рамките на 5 кръгли маси и една лекция.

ПРОГРАМА

15:10 – 15:15 Официално откриване : Н.Пр. г-жа Флоранс Робин, посланик на Франция в България

15:15 – 16:00 Психологическите последствия от пандемията Covid-19

По-близо или по-далеч сме един от друг днес? А до себе си? Как дистанцията и изолацията се отразява на взаимоотношенията и здравето ни? Порасна ли осъзнатостта ни? Ще говорим за близостта, за границите и възможностите, за кризита като шанс и лечебен процес! За необходимостта да се отделим, за да се свържем пълноценно!

Ирина Кирякова, психотерапевт, член на Европейската Асоциация по Гещалт Терапия ; автор на книгата „Любовта намира начин – психотерапия на ежедневието“.

Цялата програма на събитието и още информация може да откриете ТУК.